trainingen & presentaties

Zingen in de zorg bij dementie (intra- of extramuraal)

presentatie 45 min

doelgroep: mantelzorgers, zorg professionals en overige geïnteresseerden

aantal deelnemers: vrij

Maartje deelt haar kennis en werkwijze over zingen in de zorg bij mensen met dementie. In deze presentatie is ruimte voor theorie en praktijk. Daarnaast geeft Maartje inzicht in haar methodiek en laat met foto’s en film zien dat -samen- zingen de dagelijkse kwaliteit van zowel de zorg-vrager als de zorg-aanbieder kan verhogen.

Zingen als medicijn bij dementie; de brug naar contact

interactief leertraject, dagdeel

doelgroep: Zorg professionals, thuiszorg medewerkers, die zingen graag willen gaan inzetten op de werkvloer

aantal deelnemers: maximaal 30

Maartje deelt haar kennis en werkwijze over zingen in de zorg bij mensen met dementie in een interactieve workshop van 2,5 uur, waar zij haar methodiek met bijbehorende tools die zij heeft ontwikkeld presenteert, en direct ook oefent met de aanwezige deelnemers. Deelnemers ontvangen handvatten waar ze in de praktijk direct mee aan de slag kunnen gaan.

Zingen als medicijn in de dagelijkse zorg bij dementie

theorie – meezing-concert – coaching 1x (intramuraal)

leertraject, dagdeel 2,5-3 uur

doelgroep: zorg professionals, bewoners en familieleden.

aantal deelnemers meezing concert: max 15 bewoners met allen een begeleider

In de training voor zorg professionals (en familieleden zo mogelijk) wordt naast theorie aandacht besteed aan de ontwikkeling mogelijkheden bij dementie en verteld Maartje over het stappenplan om samen zingen in te gaan zetten tijdens de dagelijkse zorg. Vervolgens laat Maartje, door middel van een meezing-concert met de bewoners, in de praktijk ervaren wat samen zingen daadwerkelijk doet. Bij dit meezing-concert zijn de betrokken zorg professionals en familieleden van de bewoners aanwezig. Na afloop is ruimte voor nagesprek & coaching

Zingen als medicijn in de dagelijkse zorg bij dementie

theorie- meezing-concert- coaching 6x (intramuraal)

leertraject 6 dagdelen van telkens 2,5-3 uur

doelgroep: zorg professionals, bewoners en familieleden.

aantal deelnemers meezing concert : max 15 bewoners met allen een begeleider

In de training wordt naast theorie aandacht besteed aan de ontwikkeling mogelijkheden bij dementie en verteld Maartje over het stappenplan om samen zingen in te gaan zetten tijdens de dagelijkse zorg. Vervolgens laat Maartje, door middel van een meezing-concert met de bewoners, in de praktijk ervaren wat samen zingen daadwerkelijk doet. Bij dit meezing-concert zijn de betrokken zorg professionals en familieleden van de bewoners aanwezig. Na afloop is ruimte voor een nagesprek en coaching.

De serie heeft grote meerwaarde op het leer- en implementeer-proces van de zorgverleners. Ook kan repertoire opgebouwd worden waar de zorgverleners mee aan de slag kunnen.

wetenschappelijke achterban

Maartje hecht grote waarde aan de kennis vanuit de wetenschappelijke wereld en heeft regelmatig contact met o.a. Anna-Eva Prick, onderzoeker en ouderen psycholoog, Prof. Dr. Wilco Achterberg, hoogleraar institutionele zorg en ouderengeneeskunde van LUMC en Prof. dr. Philip Scheltens, neuroloog en Wiesje van der Vlier, onderzoeker van het VUMC Alzheimer centrum. Daarnaast is Maartje in gesprek met Prof. Hans Jeekel en Drs. Fryke Wouda Kuipers van het ErasmusMC en de stichting MAM (muziek als medicijn) over een nieuw te starten wetenschappelijk onderzoek voor zingen als medicijn.

tarieven

Maartje ontving van stichting Alzheimer Nederland het certificaat ‘samen dementievriendelijk’

nl_NLDutch
nl_NLDutch