Zangeres

 

Maartje is geboren en getogen in Nederland. Zij stond van kinds af aan als solist op toneel en startte op 17-jarige leeftijd haar opleiding op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer.

Na haar afstuderen was zij verbonden aan de Operastudio te Amsterdam. Zij ontving een beurs voor zanglessen in Parijs bij bariton David Pittman-Jennings en werd twee zomers geselecteerd voor Tanglewood Music Center; een internationale zomercursus met masterclasses te Massachusetts USA waar zij o.a. werkte met Seiji Osawa en Reijnbert de Leeuw.

 

Maartje vertolkte in binnen- en buitenland verschillende operarollen zoals Orfeo, Arsamene, Dorabella en Flora in La Traviata en Orlowski in Die Fledermaus. Zij zong de rol van Elise in de wereldpremière François Guyon van componist Kees Olthuis.

Zij is veelgevraagd solist voor oratorium-concerten zoals Matthäus Passion, Weihnachts Oratorium van Bach, Petite Messe Solonelle van Rossini, Stabat Mater van Haydn, Messiah van Händel en vele andere.

Maartje heeft een voorliefde voor liederen in het lichtere repertoire zoals Kurt Weill, Stephen Sondheim, Cole Porter en American Songbook liederen.

Zij maakte een CD van de liederen-cyclus December Songs van Maury Yeston (op iTunes & Spotify).

 

Quote van componist Kees Olthuis: “Deze interpretatie van December Songs brengt tranen in mijn ogen. Maartjes stem is intens in expressie, dictie, en timbre.”

 

Naast haar concerten geeft Maartje Meezing-concerten aan mensen met dementie en hun dierbaren. Zij verzorgt diverse trainingen voor zorg professionals over de waarde van Zingen in de Zorg.

De community ‘Sing-a-long Heiloo‘ ontwikkelde zij voor mensen met geheugenproblemen die nog thuis wonen én hun mantelzorgers en wordt ondersteunt door de stichting Orpheus Curat, zingen in de zorg.

Maartje is daarnaast gecertificeerd Klankmasseur volgens Peter Hess®️. De diep ontspannende massage met de speciaal ontwikkelde klankschalen heeft een vitaliserende werking op lichaam en geest. Lees meer op Klankmassage Heiloo

 

Maartje is moeder van twee kinderen en getrouwd met de dirigent Thomas Eitler-de Lint.

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact met me op!