Ik Zing in de Zorg

 

Een gratis e-learning

 

Deze e-learning is een praktisch handvat voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie!

 

Wat fijn dat ik je hier tref, welkom!

 

Het is mijn missie om mensen met dementie én hun mantelzorgers mee te laten doen in onze samenleving. Om van contact, verbinding en zorgvuldige zorg de norm te maken. En om samen zingen een basisonderdeel van de zorg te laten zijn!

 

Daarvoor heb ik jou nodig. Samen kunnen wij de zorg vanaf nu nog beter maken!

 

 

Schrijf je nu gratis in!

 

Herken jij jezelf hierin?

 • Je wilt de beste zorg bieden, maar mist soms praktische handvatten
 • Je zingt al in de zorg voor mensen met dementie, je kent de waarde en zoekt steun en inspiratie
 • Je bent mantelzorger en wilt graag meer in contact komen met je dierbare familielid
 • Je weet dat zingen en muziek werkt, maar waar moet je beginnen?
 • Je bent zorgprofessional en wilt je zorgkwaliteiten steeds verbeteren
 • Je bent student en razend geïnteresseerd in nieuwe zorg-methoden

 

Dan ben je hier op de juiste plek!

 

Samen zingen in de zorg voor mensen met dementie geeft extra waarde aan jouw werk en aan je dagelijkse omgang met de mensen met dementie en bovendien; het zet mensen met dementie weer in hun kracht en geeft hen ruimte voor ontwikkeling.

 

“Ja, het geeft ruimte voor ontwikkeling!”

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat het structureel aanbieden van samen zingen op sociaal-emotioneel, cognitief en fysiek gebied ontwikkeling op gang kan brengen voor mensen met dementie.

 

Gratis inschrijven voor de e-learning

 

“Samen zingen: een echte Win-Win methode! Ik kan mijn klanten beter én effectiever bijstaan. Bovendien geeft het mij positieve energie en een plezierige werksfeer.”
Jacqueline, thuiszorg medewerkster

 

Hoe werkt deze e-learning?

 

Je zult, zodra je je inschrijft, elke week een les ontvangen, Zes weken lang. Neem er de tijd en ruimte voor. Laat het bezinken en beklijven. Zorgvuldige zorg begint bij jezelf.

 

“Maartje laat ons zien dat zingen niet alleen een fijne activiteit is om de dagelijkse gang van zaken te doorbreken, maar veel meer dan dat: het is een krachtig handvat om contact te maken via een ander ‘kanaal’ en mensen te laten ontspannen, en tegelijk de energie te laten stromen.”
Ellen, zorgprofessional

 

Maartje de Lint reactie trouw

 

De reactie van een lezeres n.a.v. een artikel in Trouw
P.S. Ik spreek liever over ‘mensen met dementie’.

 

Ik weet genoeg, ik wil me inschrijven!

 

Dit krijg je en ga je leren:

Zes lessen, liedjes die je morgen al kunt inzetten, hand-outs per les en vele extra’s

 

Les 1: De waarde van zingen in de zorg

 • Makkelijker en effectiever zorg kunnen verlenen
 • Je relatie versterken met mensen met dementie
 • Zingen laten werken als ontspannende massage

 

 

Les 2: Ik durf te zingen

 • Omarm de unieke kracht van jouw stem
 • Verzamel moed en steun om te gaan zingen
 • Zie de waarde van elke stap die jij zet

 

 

Les 3: Ik zing voor iemand anders

 • De kracht van verzachten
 • Zo maak je non-verbaal contact
 • Geef ruimte aan, en ondersteun emoties

 

Les 4: Samen zingen, leiden en volgen

 • De kracht van vertragen
 • Word je bewust van lichaamstaal
 • Spiegelen van lichaamstaal inzetten

 

 

Les 5: Samen zingen, persoonlijke liedjes

 • De kracht van verstillen
 • Het belang van de persoonlijke muziekinteresse
 • Maak een persoonlijke muzieklijst

 

 

Les 6: Wij zingen ons eigen lied

 • Sociaal-emotionele ontwikkelingsmogelijkheden
 • Cognitieve ontwikkelingsmogelijkheden
 • Fysieke ontwikkelingsmogelijkheden

Ik wil beginnen met de ‘Ik Zing in de Zorg’ e-learning

 

“Mijn vader was al een aantal weken in slechte conditie, maar Maartje zorgde ervoor dat hij weer vrolijk werd. Hij had een glimlach van oor tot oor tijdens het zingen en zong zelfs soms mee! Toen ik vertrok, sprak hij een hele zin tegen me, iets wat al lang niet meer was gebeurd… Maartje gaf me een moment om nooit te vergeten. Niemand pakt dit van me af, dacht ik op de weg naar huis in de auto!”
Chantal, dochter

Maartje de Lint

 

Jouw trainer en coach:

 

Maartje de Lint

 

Ik zing al mijn hele leven. Alweer jaren geleden ontdekte ik de waardevolle en verbindende kracht van samen zingen voor én met mensen met dementie.

 

Het liet me niet meer los. Sindsdien zet ik mij in om ook jou de handvatten te bieden waarmee je dit zelf op dagelijkse basis kunt gebruiken.

 

Want contact en verbinding met elkaar zijn het hart en de ziel van ons levensgeluk. Onze stem en ons lijf zijn daarbij het ultieme instrument.

Schrijf je in – het is helemaal gratis!

 

Veel gestelde vragen:

 

Is deze e-learning echt gratis?

 

Ja , helemaal gratis! Geen kleine lettertjes.

 

Hoeveel tijd kost ‘Ik Zing in de Zorg’?

 

De zes lessen, die je per week ontvangt, kosten je gemiddeld 20 minuten per week. Daarna is het zaak het te laten bezinken en wellicht de les nog eens te kijken zodat het beter kan beklijven. Het oefenen van de liedjes kan lekker tijdens het autorijden of met je koptelefoon op in de trein of bus.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws?

 

Omdat je je hebt ingeschreven voor deze e-learning zul je maandelijks mijn nieuwsbrief ontvangen met alle nieuwe ontwikkelingen en het laatste nieuws.

 

Hoe bestel ik de boeken die je gebruikt in de e-learning?

 

De boeken zijn te bestellen via de winkel op mijn website. Er geldt een speciale aanbieding als je de twee boeken ‘Ik start een Zing-Cirkel’ en het ‘Zing-Cirkel Muziekboek’ tegelijk bestelt. Klik hier om het boekenpakket te kopen!

 

Heb ik een speciaal apparaat nodig?

 

Nee, je kunt de e-learning op elke computer, laptop of smartphone volgen. Voor de hand-outs bij de les is een printer handig. Heb je zelf geen printer? Vraag iemand uit je netwerk of van je werk om de hand-outs uit te printen.

 

Kan ik je vragen stellen?

 

Je kunt me altijd een mail sturen. Die probeer ik zo snel mogelijk te beantwoorden. In het najaar van 2020 zal ik webinars gaan aanbieden waar je je tegen die tijd voor kunt aanmelden.

 

Geef je ook presentaties en lezingen?

 

Jazeker, je kunt mij boeken voor een training, een lezing of presentatie. Schrijf me een mail met informatie over je organisatie en we kijken samen wat het meest passend is. Trainingen geven per Zoom of als webinar is ook bespreekbaar.

 

Laatste kans, schrijf je nu in!