In mir singt ein Lied

 

‘In mir singt ein Lied’ is mei 2018 gestart vanuit de Oper Leipzig, Duitsland. Met de inzet van onderstaande partners is het zo’n groot succes geworden dat er al in het eerste seizoen een enorme wachtlijst van deelnemers is ontstaan (<170!).

 

In Leipzig werk ik samen met:

  1. Die Oper Leipzig (hierna OL)
  2. Demenzplatform Selbstbestimmt Leben Leipzig (hierna SBL)
  3. Arznei Forschung Leipzig (hierna AFL)

Samen is het onze missie om muziekliefhebbers die getroffen zijn door dementie gelegenheid te bieden de waarde én het plezier van samen zingen te ervaren en delen.

In de sfeer en ruimtes van het operahuis kan men op niveau blijven genieten van een positieve muzikale belevenis. Voor en na het samen zingen is er ruimte om in gesprek te komen met gelijkgestemden. Regelmatig ontstaan er vriendschappen en worden gezamenlijke uitjes ingepland.

 

Wat doet de opera?

Zangeres en pianist worden door de opera officieel geëngageerd en zijn de spil van de groep. De opera biedt verder de ruimte (kleine zaal/concert foyer) met materialen zoals vleugel, stoelen en tafels, de pauze faciliteiten, en een team van vrijwillige koorzangers voor de begeleiding van de samenzang ochtenden.

 

‘In mir singt ein Lied’ wordt georganiseerd vanuit de afdeling educatie. Daarnaast zorgt de marketingafdeling, dat het project gecommuniceerd wordt via de website en jaarprogramma, en dat de muziekboeken gedrukt worden. De persafdeling zorgt voor communicatie naar krant, radio en tv.

 

In mir singt ein Lied Maartje de Lint

 

Wat doet Selbstbestimmt Leben?

SLB is het platform in Leipzig voor mensen met dementie en hun dierbaren. Zij leggen contact met casemanagement dementie en vrijwilligers die huisbezoeken kunnen afleggen. Daarbij verzorgen zij informatie verstrekking en cursussen rondom dementie.

 

SBL draagt bij ‘In mir singt ein Lied’ zorg voor het selecteren, contact leggen, en aanmelden van deelnemers.

 

Wat doet Arzneiforschung Leipzig?

AFL is verantwoordelijk voor een ondersteunende financiering. Als dank daarvoor worden zij genoemd op de website en media-uitingen vanuit de opera. Met deze ondersteunende financiering wordt o.a. het honorarium van de -professionele- zangeres en pianist betaald.

 

AFL is een essentieel partner om ‘In mir sing ein Lied duurzaam en structureel te kunnen voortzetten. Daarbij draagt het bij aan het behouden van het professionele niveau.

 

Zingen in de zorg bij dementie Maartje de Lint

 

Opera huizen die interesse hebben om ‘In mir sing een Lied’ in te zetten als educatie project kunnen contact met mij opnemen.

 

Bekijk de website van Oper Leipzig