Singalong Heiloo

 

Singalong Heiloo is een sociale groep voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie én hun mantelzorgers. Singalong Heiloo wordt mogelijk gemaakt door Stichting Orpheus Curat.

 

Missie

Mee blijven doen, en kijken naar wat je nog wél kan, in de plaats waar je woont; jouw dorp, jouw wijk. Ook na de diagnose dementie blijven integreren in het -sociale- leven, dat is de missie van stichting Orpheus Curat in samenwerking met mij.

 

Singalong Heiloo met Maartje de LInt

 

Geschiedenis

Singalong Heiloo startte ik op januari 2017. Ik zong al jaren in verzorgingshuizen toen ik hoorde dat 70% van de mensen met dementie nog thuis wonen. Deze mensen een sociale community bieden werd het doel van ‘Singalong Heiloo’.

 

Ik werk met een team van vrijwilligers, en een vaste pianist. Alle ingrediënten van Singalong Heiloo zijn er op gericht een veilige en herkenbare plek te creëren waar deelnemers zich welkom en thuis voelen.

 

Samen zingen

Zingen is daarbij een laagdrempelige interventie; iedereen kan het doen. Samen zingen kan mensen met dementie weer helpen verbinding te maken met nog aanwezige mentale en fysieke vermogens; het activeert fysieke, cognitieve, sociale, emotionele en muzikale ontwikkelingen.

 

Door samen te zingen komen herinneringen en verhalen los. Mensen met dementie krijgen weer vertrouwen in zichzelf en komen in contact met hun omgeving. Samen zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden. Samen zingen zorgt er voor dat spanning vrij komt en laat positieve energie stromen.

 

Singalong Heiloo Maartje de Lint

 

Data

 

2019:

4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november en 11 december

 

2020:

8 januari, 22 januari, 5 februari, 19 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni

 

Locatie & Tijd:

Ter Coulsterweg, Holleweg 111, Heiloo

14.30 inloop, zingen van 15.00- tot 16.00.

 

Aanmelden & Kosten:

info@maartjedelint.com

€5,00 per persoon

 

Actuele informatie vindt je op de Facebook pagina van Singalong Heiloo.

 

Deze sponsoren maken Singalong Heiloo mogelijk: