Zing-Cirkel

 

Zing-Cirkel is een sociale groep voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie én hun mantelzorgers. Zing-Cirkel wordt mogelijk gemaakt door Stichting Orpheus Curat.

 

Missie

Mee blijven doen, en kijken naar wat je nog wél kan, in de plaats waar je woont; jouw dorp, jouw wijk. Ook na de diagnose dementie blijven integreren in het -sociale- leven, dat is de missie van stichting Orpheus Curat in samenwerking met mij.

 

Zing Cirkel met Maartje de Lint

 

 

Geschiedenis

Zing-Cirkel startte ik op januari 2017. Ik zong al jaren in verzorgingshuizen toen ik hoorde dat 70% van de mensen met dementie nog thuis wonen. Deze mensen een sociale community bieden werd het doel van ‘Zing-Cirkel’.

 

Ik werk met een team van vrijwilligers, en een vaste pianist. Alle ingrediënten van Zing-Cirkel zijn er op gericht een veilige en herkenbare plek te creëren waar deelnemers zich welkom en thuis voelen.

 

Samen zingen

Zingen is daarbij een laagdrempelige interventie; iedereen kan het doen. Samen zingen kan mensen met dementie weer helpen verbinding te maken met nog aanwezige mentale en fysieke vermogens; het activeert fysieke, cognitieve, sociale, emotionele en muzikale ontwikkelingen.

 

Door samen te zingen komen herinneringen en verhalen los. Mensen met dementie krijgen weer vertrouwen in zichzelf en komen in contact met hun omgeving. Samen zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden. Samen zingen zorgt er voor dat spanning vrij komt en laat positieve energie stromen.

 

Zing Cirkel Maartje de Lint

 

Zelf een Zing-Cirkel starten?

 

Dat kan! Maartje de Lint heeft een praktijkgids gemaakt, genaamd ‘Ik start een Zing-Cirkel’ voor het opzetten van een Zing-Cirkel voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers. De praktijkgids wordt officieel gelanceerd op 26 maart 2020, maar kan nu al besteld worden via de webshop. De bestelling wordt dan verzonden vanaf 26 maart 2020.

 

Ga naar de webshop   

 

Data

 

2020:

8 januari, 22 januari, 5 februari, 19 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni

 

Locatie & Tijd:

Ter Coulsterweg, Holleweg 111, Heiloo

14.30 inloop, zingen van 15.00- tot 16.00.

 

Aanmelden & Kosten:

info@maartjedelint.com

€5,00 per persoon

 

Actuele informatie vindt je op de Facebook pagina van Zing-Cirkel.

 

Deze sponsoren maken Zing-Cirkel mogelijk: