Zing-Cirkel

 

Zing-Cirkel is een sociale groep voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie én hun mantelzorgers. Zing-Cirkel wordt mogelijk gemaakt door Stichting Orpheus Curat.

 

Missie

Mee blijven doen, en kijken naar wat je nog wél kan, in de plaats waar je woont; jouw dorp, jouw wijk. Ook na de diagnose dementie blijven integreren in het -sociale- leven, dat is de missie van stichting Orpheus Curat in samenwerking met mij.

 

Zing-Cirkel-Online

 

Zing-Cirkel-Online Muziekboek Maartje de Lint

 

Samen met pianist Henk, ben ik Zing-Cirkel-Online gestart in een speciale meezing-modus. Zo kan iedereen meedoen, en dat is vooral in deze tijd erg belangrijk. Ga er lekker voor zitten, thuis aan de keukentafel, op de bank of vanuit de huiskamer van je zorginstelling. Hieronder staat de afspeellijst van de afleveringen:

 

Bekijk de afspeellijst op YouTube  

 

Nieuw: Zing-Cirkel-Muziekboek

 

Zing-Cirkel-Muziekboek

 

Het Zing-Cirkel-Muziekboek is speciaal geschikt voor persoonlijk gebruik door mensen met geheugenproblemen en/of beginnende dementie. Zij kunnen met hun mantelzorger of zorgverlener samen de liedjes zingen. Deze corresponderen met de speellijst Zing-Cirkel-Online van Maartje de Lint op YouTube.

 

Koop het boek hier  

 

Samen zingen

Zingen is een laagdrempelige interventie; iedereen kan het doen. Samen zingen kan mensen met dementie weer helpen verbinding te maken met nog aanwezige mentale en fysieke vermogens; het activeert fysieke, cognitieve, sociale, emotionele en muzikale ontwikkelingen.

 

Door samen te zingen komen herinneringen en verhalen los. Mensen met dementie krijgen weer vertrouwen in zichzelf en komen in contact met hun omgeving. Samen zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden. Samen zingen zorgt er voor dat spanning vrij komt en laat positieve energie stromen.

 

Zing Cirkel Maartje de Lint

 

Zelf een Zing-Cirkel starten?

 

Dat kan! Samen met Marcelle Mulder schreef ik ‘Ik start een Zing-Cirkel’, een praktijkgids voor het opzetten van een Zing-Cirkel voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers.

 

Ga naar de webshop   

 

Data

 

Vanwege het Coronavirus zijn alle Zing-Cirkel evenementen tot 1 juni geannuleerd.

 

2020:

8 januari, 22 januari, 5 februari, 19 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni

 

Locatie & Tijd:

Ter Coulsterweg, Holleweg 111, Heiloo

14.30 inloop, zingen van 15.00- tot 16.00.

 

Aanmelden & Kosten:

info@maartjedelint.com

€5,00 per persoon

 

Actuele informatie vindt je op de Facebook pagina van Zing-Cirkel.

 

Deze sponsoren maken Zing-Cirkel mogelijk: